In the Forums

Register

Today's Posts

Search


Get the Weekly
Inkling
newsletter





Previous Issues

Get Social

Like Splitcoaststampers on Facebook Follow Splitcoaststampers on Twitter Watch Splitcoaststampers Videos on YouTube

Sponsored Ads


 
Splitcoaststampers.com - the world's #1 papercrafting community
You're currently viewing Splitcoaststampers as a GUEST. We pride ourselves on being great hosts, but guests have limited access to some of our incredible artwork, our lively forums and other super cool features of the site! You can join our incredible papercrafting community at NO COST. So what are you waiting for?

Join the party at Splitcoaststampers today!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-25-2012, 11:01 AM   #1
Die Cut Diva
 
Join Date: Jan 2010
Location: Wisconsin
Posts: 3,560
Default Working with digi images on a CD using a Mac

Another dumb digi newbie question
I have a Mac

I have only worked with "downloaded" digis and I put those into a file on my computer.

I have ordered some SU digi suites, but they are on a disk.

Do I copy the disk images to my computer or work with them from the disk?

If I should copy them to my computer do just right click and copy to a file that I created for them?

Thanks!!
Barbara
__________________
"I have not failed . I've just found 10,000 ways that won't work" --Thomas A. Edison
Barbara Jay is offline  
Tweet this Post! Share on Facebook Reddit!! Pin on Pinterest! Share on Google+!
Reply With Quote
Old 10-25-2012, 05:11 PM   #2
Kookie Creator
 
Join Date: Jan 2011
Location: Birdsboro near Reading, PA
Posts: 394
Default

I think it's a matter of preference. I have some disks with images on them but sometimes it's hard to find it again so I keep a copy on my hard drive. I wouldn't copy the entire cd though, they take up a lot of space after a while.
__________________
Leeann in SE PA
My Blog - "Paper Doll's Creations"
Leeann34 is offline  
Tweet this Post! Share on Facebook Reddit!! Pin on Pinterest! Share on Google+!
Reply With Quote
Old 10-25-2012, 05:27 PM   #3
Creative Crew SU Design Team Alumni
 
basketballmom's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 23,260
Default

For the SU! images, it's easiest (especially at the beginning) to copy them. Put the disc in your drive, and it should autorun the install program ... which will put the images where they need to be.
You'll have stamps, papers, embellishments ... so let the program figure out where they go!

(Don't forget to do period checks to make sure that you are running the most recent version of MDS2 ... they've had a couple of upgrades)
__________________
Gail ... My website
SU! Demo, Math tutor, and Church Secretary
basketballmom is offline  
Tweet this Post! Share on Facebook Reddit!! Pin on Pinterest! Share on Google+!
Reply With Quote
Old 10-25-2012, 06:04 PM   #4
Die Cut Diva
 
Join Date: Jan 2010
Location: Wisconsin
Posts: 3,560
Default

Thanks!

At this point I do not have MDS . I am just trying the digi idea with Photoshop Elements or drop and drag into pages. I have a Mac

Yikes! How will I override the Auto run?? If that install engages it will hang
up my computer because it won't know where to put the images.

I really only want the digi paper not all the other stuff on the disks .

My only experience with the SU digi paper is I bought one downloaded set to try and I put it in a file for SU paper.
Barbara
__________________
"I have not failed . I've just found 10,000 ways that won't work" --Thomas A. Edison

Last edited by Barbara Jay; 10-25-2012 at 06:08 PM..
Barbara Jay is offline  
Tweet this Post! Share on Facebook Reddit!! Pin on Pinterest! Share on Google+!
Reply With Quote
Old 10-25-2012, 06:12 PM   #5
Creative Crew SU Design Team Alumni
 
basketballmom's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 23,260
Default

you might be ok.
If it autoruns, it just starts the installation. You need to say 'no'. Should be good.

You might have to run a zip file to get at your items. I don't have a disk nearby to check what exactly is on them ...
__________________
Gail ... My website
SU! Demo, Math tutor, and Church Secretary
basketballmom is offline  
Tweet this Post! Share on Facebook Reddit!! Pin on Pinterest! Share on Google+!
Reply With Quote
Old 10-25-2012, 06:35 PM   #6
Die Cut Diva
 
Join Date: Jan 2010
Location: Wisconsin
Posts: 3,560
Default

It would be fine to install just the paper, but I don't want to take up hard drive space for stamps and embellishments I will never use. The only digi stamps I like a line stamps to color with my Copics. I prefer all other stamps to be rubber. And I don't want to use printed ribbon or printed embellishments , I like the real ones

I don't want to use the print service or complete lay out features either
__________________
"I have not failed . I've just found 10,000 ways that won't work" --Thomas A. Edison
Barbara Jay is offline  
Tweet this Post! Share on Facebook Reddit!! Pin on Pinterest! Share on Google+!
Reply With Quote
Reply





Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off